free web site traffic and promotion TopBg.org Топ КласацияBulgarianTOP.comБлог директория

 

Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Идеи за хотелиери – IV

СОЦИАЛНИ МЕДИИ

 1. Разберете, какво казват хората за Вас!!!
 2. Искате или не разговорът и коментарите за Вашият хотел ще се получат и ще продължат с Вас или без Вас. По-добре за Вас е да се включите.
 3. Използвайте въпроси от сорта на: С какво можем да Ви помогнем или Как да Ви бъдем полезни.
 4. Започнете с формулирането на Вашите цели в социалните медии. Какво целите? Образоване, споделяне или създаване на общност.
 5. Представете блогът и присъствието Ви в социалните медии, като начин и място, където хората могат да се свържат с Вас или да общуват с други хора, които имат подобни интереси, а не само като средство за получаване на маркетингови съобщения.
 6. Започнете дипломатичен и лек брандинг подход. Оставете Вашите клиенти сами да сътворяват „историята” и помогнат за изграждането на марката.
 7. Guest sourcing” е техника, която използваме, за да включим гостите си в процеса при създаването на съдържание. Това е метод за комбиниране на генерирано от потребителите съдържание, което би довело до увеличаване на трафика.
 8. От нашият опит разбрахме, че използването на тази техника може да изгради поведение на лоялност от страна на потребителите и да повиши рейтинга ни в класациите на търсачките.
 9. Активното участие на хората в създаването съдържание, създава у тях чувство на приобщаване и собственост към марката
 10. Ако обаче хотелът Ви е много малък, хората може да не говорят точно и определено за него по име, но те все пак ще говорят и коментират за Вашият град или регион, а това е предпоставка да го посетят и да бъдат Ваши гости.
 11. Генераторът на идеи и теми по които да се пише и коментира трябва да сте Вие.
 12. Ако идеите, темите и съдържанието Ви са безинтересни, не си губете времето и парите да продължавате с това. За да има полза от тях те трябва да са забележителни.
 13. Отличете по-активните хора, които пишат коментари, мнения и др. Опитайте се да създадете по тесни връзки с тях.
 14. Хората обичат да разглеждат снимки. Имат ли Вашите посетители онлайн достъп до голям брой снимки на Вашият хотел? Насърчете и подкрепете Вашите фенове и посетители да качват свои собствени снимки.
 15. Добавете снимки на Вашият хотел в блогове и форуми за дизайн на хотели и обществени сгради.
 16. Качването и поддържането на снимки /в специализирани световни сайтове за снимки/ увеличава Вашето присъствие в мрежата, повишава осведомеността сред потенциалните Ви гости.
 17. Можете да покажете професионализма на своят мениджърски екип или персонал, чрез видео интервюта, които да публикувате в YouTube.
 18. Използването на „вирусно видео” също е метод за генерирането на „шум”, но не е най-добрият метод за увеличаване на продажбите.
 19. Някои световни хотелски вериги осигуряват 24/7 обслужване чрез Twitter. Вие бихте могли да предложите нещо подобно.
 20. Използвайте Twitter, за да намерите хората, които търсите, като решение.
 21. Facebook маркетинга е всичко за „преходното доверие” или да достигнете до хората, чрез хората. Използвайте го активно и насърчавайте своите фенове и почитатели да разказват и показват на своите приятели.
 22. Facebook е социална мрежа бедна от към инструменти зa директен маркетинг. Това е платформа за споделяне между приятели.
 23. Тъй като Facebook постоянно се променя и добавя нови функционалности, за това отделете време и енергия, за да обясните на своите почитатели как могат да използват новостите. Насърчавайте ги да харесват и коментират Вашето съдържание във Facebook.
 24. Вземете Вашето персонално  Facebook URL, колкото е възможно по-бързо. То е от значение при оптимизацията за търсещите машини /търсачките/.
 25. Ако персоналът Ви също публикува във Вашият блог или форум това е изключително добре. Нашите изследвания показват, че хората намират тяхната информация за много по-достоверна и надеждна. Насърчавайте ги и ги направете съпричастни към каузата.
 26. Обмислете дали не е по-добре за Вас /в зависимост от Вашите целеви сегменти/ да направите, няколко различни сайта, блога или форума за всяка една ниша или публика която искате да достигнете.
 27. Включете се в WikiTravel
 28. Включете се в TripAdvisor
 29. Включете се в Yelp
 30. Включете се VirtualTourist
 31. Насърчавайте Вашите гостите да се регистрират и да влизат в сайта Ви чрез Yelp, Tripadvisor или Facebook акаунтите си!
 32. Напечатайте акаунтите на социалните медии, в които участвате на гърба на Вашите визитни картички
 33. Публикувайте в Flickr photostream
 34. Създайте Flickr група и поканете последователи
 35. Стартирайте собствен YouTube канал
 36. Използвайте и участвайте активно в „дестинационни” блогове, сайтове и форуми за да привличате гости, чрез тях. Те са от особенно значение за малките хотели от селски или не толкова познати дестинации. Тяхната най-голяма конкуренция не е съседната къща или хотел, а друго подобно място.
 37. Организирайте и насърчавайте Вашите online фенове да се срещат и offline.
 38. Създайте свое собствено звено или ползвайте професионалисти за управление на социални медии, за да бъдете последователни.

“Можете да направите повече приятели за два месеца, като започнете да се интересувате от другите хора и можете да можете загубите две години, опитвайки се да накарате другите хора да се интересуват от Вас.”

 

Край на пета част.

 

3 Responses

 1. Венеция

  tova sa stypki, koito ako se spazvat, nqma kak da ne uspee chovek.

 2. Дидим

  наистина много полезни и интересни идеи намирам тук – продължавайте да постирате и споделяте интересни неща тук с всички нас – много поздрави и до скоро

 3. Супер

  Благодаря ви за този пост! На мен лично много ми помогна като първоначална информация и съвети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 + 5 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Маркетинг Идеи за хотелиери – IV