free web site traffic and promotion TopBg.org Топ КласацияBulgarianTOP.comБлог директория

 

Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Идеи за хотелиери – III

УПРАВЛЕНИЕ НА РЕПУТАЦИЯТА

 1. Вашата онлайн репутация играе огромна роля за нивото на успеха, който искате да постигнете.
 2. В днешно време много по-голямата част от хората използват Интернет, за да правят планове за почивки и пътувания. За техният избор са много важни мненията за даден хотел или услуга, които те четат от различни места в Интернет. Те оказват огромно влияние върху решението им за покупка.
 3. Управлението на репутацията започва с проучване на това, което хората говорят или пишат за Вас и Вашият хотел в мрежата.
 4. Използвайте инструменти, за да следите похвалите и критиките.
 5. Важно е да следите всички важни за Вас думи и изрази: името на хотела, всички ресторанти, имената на вашия мениджър, дестинация и други.
 6. В доста от сайтовете генериращи отзиви за хотели / Trip Advisor, Yelp и др./ е предоставена възможност за отговори на мненията. Участвайте активно, като инициирате диалог с Вашите гости.
 7. Проучванията показват, че 85 % от мениджмънта на хотелите няма насока и представа как да се справят с негативните мнения на гостите публикувани онлайн.
 8. Развийте и приложете /напред във времето/ своя собствена политика за онлайн обратна връзка и полагайте постоянни усилия да я следвате.
 9. Всички негативни коментари и оплаквания са един добър инструмент за мониторинг и подобрение на работата във Вашият хотел.
 10. Ако получите основателна негативна обратна връзка, изкажете благодарност на госта, който я е публикувал и опишете действията, които ще предприемете или сте предприели, за да направите така, че това да не се случи отново.
 11. Най-важното нещо, което един мениджър може да направи за да подобри класирането на своят хотел е да поднесе едно страхотно преживяване на своите гости.
 12. Ефективното управление на репутацията е нещо, което е много повече от игра на отбрана с Вашите недоволни гости. Всичко трябва да бъде насочено към „вдигането на положителен шум”. Социалните медии са едно много добро средство за постигането на тази цел.

 

Край на четвърта част.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


× 5 = 15

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Маркетинг Идеи за хотелиери – III