free web site traffic and promotion TopBg.org Топ КласацияBulgarianTOP.comБлог директория

 

Facebook Twitter Gplus RSS
formats

БУТИКОВИ ХОТЕЛИ – II

 

Всички Вие приятели, които искате да бъдете позиционирани в сектора на бутиковите хотели трябва да се грижите за Вашите гости, а не просто да ги “обслужвате добре”.

Големите лъскави хотели или националните курорти и вериги с големите си бюджети за маркетинг се стремят да получат предпочитение от гостите, чрез разработване и внедряване не програми предназначени да създадат лоялност на клиентите към “марката”. Колкото повече, хотелските вериги отчитат, че техните пазарни дялове се свиват, толкова повече те ще се опитат да повторят своите успехите навлизайки в бутиковия сектор. Водейки се от собствената си стандартизация, те се опитват да постигнат това чрез дизайн и разнообразие на продукти, а не чрез истинска индивидуалност и отношение. Културата на индивидуалността ще бъде тяхното най-голямо предизвикателство.

Вие „бутиковите хотелиери” трябва да осъзнаете, че Вашето персонализирано отношение към всеки гост, трябва да бъде такова, като че ли той е гост във Вашият собствен дом. Ето това лично отношение, може да бъде много по-мощно сердство, от всяка една кампания или програма.

Успешният маркетинг просто се определя като комуникация с Вашата точна целева аудитория, която е различна от тази на конкуренцията, следователно, Вие сте единственият избор за тези, които търсят това, което предлага Вашия продукт. Ключът към профила на Вашият гост е подобен на самият хотел. В костюм или не, гостът също е индивидуален. По същество целта е диференцирането на Вашият бутиков хотел от всички други конкурентни на Вас места за настаняване. Използването на уникални подходи при обслужване на гостите може да постигне това, независимо, че хотелът Ви не е от световен бранд и има собствен ограничен бюджет за маркетинг.

Бутиковите хотели често са в неизгодно положение, когато става дума за ефективност при преговорите за заплатите на персонала, разходите за маркетинг,  комисионните за туроператорите и агентите, но едно от местата, където Вие можете да имамте основно предимство е при грижата за гостите, така че трябва да го експлоатирате максимално!

Предимството при грижите за гостите, може да се получи в персоналното отношение към тях и в процеса на обслужването им, които е значително по-евтино и лесно да се постигне, а и би Ви поставило в сегмента на бутиковите хотели:

  • ž Предвиждайте какви са нуждите на Вашите потенциални гости
  • ž Питайте за името им само веднъж и го запомнете. След това да го използвате често.
  • Събирайте данни за гостите си преди, по време и след престоя.
  • žИзползвайте тези данни и прилагайте предпочитанията на всеки гост, за да създадете неповторимост  на техните преживявания.
  • žОвластете Вашите сътрудници, за да разрешават на място основни ситуации с гостите и да се избягва ескалация до Вас.
  • Ако маркетинга нe е Вашата най-силна страна използвайте Outsourced маркетинг.

Всеки един от горните съвети са рядко прилагани – дори изобщо – в по-големите курорти и хотели, но те са задължителни, ако искате Вашият хотел да бъде в сектора бутиков хотел, да го отличават от другите и да създадете силна лоялност на гостите към Вас.

Ще продължим да Ви съветваме как да използвате тази концепция.

В следващите си блог-статии ние ще очертаем как да се обучава персонала, който да се грижи истински и как да се използват различни системи, за да се гарантира, че обучението работи.

 

One Response

  1. Браво

    Ще използвам Outsourced маркетинг. Мисля, че добре ще се отарзи. Статията еинетерсна и дава идея. Поздравления.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


× 8 = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Бутикови хотели БУТИКОВИ ХОТЕЛИ – II