free web site traffic and promotion TopBg.org Топ КласацияBulgarianTOP.comБлог директория

 

Facebook Twitter Gplus RSS
formats

БУТИКОВИ ХОТЕЛИ – I

През последните години в България се направиха доста семейни хотели по различни европейски програми, чрез строителство на нови, след реконструкция на семейни къщи, бивши селски училища и други имоти. В повечето случаи те бяха направени с цел, усвояване на средства от Европейският съюз.

Поради различни ограничения и причини, те бяха направени с  минимален капацитет за настаняване, ограничени възможности за заведения и допълнителни услуги. Ето по този начин в България се оформи една група семейни хотели, който определят себе си, като бутикови.

Мениждмънта на тези хотели, предимно се извършва семейно, а собствениците им нямат особени познания в управлението и за това са принудени да се учат „в движение” чрез практика и на принципа „проба-грешка”.  Точно към тях са насочени нашите съвети!

Какво точно е бутиков хотел ?

Определено изглежда, че в световен мащаб индустрията не може се постигне единомислие по темата за бутикови хотели. Какво е бутиков хотел и какво не е, къде могат да бъдат намерени и къде не, коя е най-добрата им ценова политика, на какво да се основава тяхната икономическа ефективност, на техният моден статус или на дългосрочните пазарни тенденции и по-специално, какво да е тяхното посланието към пазара.

В България малкият дизайнерски хотел се определя като бутиков, което на практика е грешка. Една лесна грешка, която може да направи ролята на дизайна доста объркваща.

А водещ ли е дизайна за определянето на хотела като бутиков? Не !!!

Той все пак има своята роля, но тя определено не е водеща. Ролята на дизайна основно е за красота, забавление и евентуално за по-високи цени, но само толкова. Дизайнът може да се „продаде” еднократно, а всичко зад него работи за това, че Вашите гости да Ви посетят отново.

Бъркайки дизайнерският хотел с бутиков се пропуска най-важното за този сектор, който отразява всички фрагментационни тенденции на потребителските пазари: индивидуалност.

Тази индивидуалност – на гости, на собственици, на мениджмънт, на атмосфера, на персонал и на други аспекти дава отражение върху дизайна, но е по-добре да не бъде водена от него.

Продукта Ви има нужда да му придадете индивидуалност, в отношението трябва да вложите личен елемент, в персонала, в обслужването и така нататък, а дизайна………… той може да бъде купен.

Индивидуалност означава отношение!!!

В изследване на пазарните нагласи водещата тенденция е, че все повече гости си избират хотели, където те се чувстват като, като индивиди. Време е всички да осъзнаят промените в класическата гледна точка и да си вземат бележка от това, което в световен мащаб се превръща в индустрия на променящите се предпочитания на гостите.

Нашият екип включи тази серия с цел да Ви даде акцент за поглед към нематериалните дълготрайни финансови ползи, които можете да получите от дадена услуга, ако я ориентирате към грижите и персоналното внимание.

Надяваме се, че ще очаквате и продълженията!

 

One Response

  1. Венеция Клайнбърг

    I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to make such a fantastic informative site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


1 × = 1

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Бутикови хотели БУТИКОВИ ХОТЕЛИ – I