free web site traffic and promotion TopBg.org Топ КласацияBulgarianTOP.comБлог директория

 

Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Идеи за хотелиери – I

Отново маркетинг !!!! :)

Тук ще си позволим да цитираме един наш добър приятел, който казва „ Не трябва да се стремиш постоянно да оптимизираш разходната част, трябва да повишиш приходната”.

Екипът на BHM hotels & resorts е почитател на агресивната маркетингова политика и за това отделяме голямо внимание на ефективният маркетинг. Започваме цикъл от статии, в които ще споделим нашите идеи и опит.

СТРАТЕГИЯ

 1. В последните години практиката в световен аспект показва, че в 90 % от случаите решенията за покупка се вземат онлайн
 2. По-високо образованите купувачи намират решение на своите нужди и търсения, чрез Google, Yahoo и другите интернет търсачки.
 3. Маркетинговите цели в миналото са били
  •    създаване на марка
  • ž   популяризиране на марката
  • ž   правилен подбор на целевите средства за осведомяване
  • ž   влияние на рекламата, чрез пресичане и повтаряне

4. Маркетинга сега:

  • ž   създаване на промяна в поведението
  • ž   директен контакт и комуникация
  • ž   създаване и поддържане на разговори
  • ž   100% ангажираност, не 2% приобщаване

5. Какво би трябвало да се публикува онлайн?  Всичко което пести време и средства на хората и дава достоверна информация ще Ви позиционира като добър източник. Разберете от какво имат нужда Вашите гости и им го предложете по един завладяващ начин.

6. Кои са вашите онлайн сегменти и къде прекарват времето си в мрежата? Определете ги, намерете ги, а след това развийте и поддържайте силно присъствие там. Не чакайте хората да Ви търсят и да дойдат при Вас – поставете Ваше съдържание или представяне на местата където те вече са онлайн.

7. Опитайте с метода на повторенията, като използвате многократно едно и също съдържание, но в много и различни форми: текстове в сайта, публикации в блога, е-mail съобщения, информационни бюлетини, статии, PDF файлове, съобщения в пресата, видео и социални медии.

8. Използвайте времето и усилията си да достигнете до Вашите точно определени сегменти, а не до целият пазар. Колкото ясна е целта, толкова по лесно ще достигнете до нея. Когато целта е по-малка, можете да бъдете по-бързи и по-гъвкави. Възползвайте се от това.

9. Нашият екип от маркетингови специалисти има три основни приоритета:

  • ž   да определят печелившите сегменти
  • ž   да ги привлекат
  • ž   да ги задържат
  • ž   да увеличат стойността на техният жизнен цикъл

10.Хората се възхищават на сложното, но биха си купили по-опростени неща.

Един съвет от нашият екип:

Не се захващайте да правите нещо сами, освен ако не сте убедени, че сте най-добрите в това. Ако някой друг прави същото нещо много по-добре от Вас използвайте неговите услуги. Съсредоточете своите усилия в това, което правите най-добре, а за останалото използвайте професионални услуги.

Край на първа част

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 − 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Home Маркетинг Идеи за хотелиери – I